Tatuaje religioase

Cu toate ca tatuajele sunt interzise de catre unele religii, pentru altii, ele sunt o cale de a isi arata devotiunea. Modelele de tatuaje religioase sunt prezente de sute de ani. Multe culturi folosesc tatuajele pentru a arata statusul social, varsta la care devii adult, sau comuniunea cu zeii si spiritele. Ca si in cazul altor simboluri religioase, asigurati-va ca intelegeti imaginile si simbolurile inainte de a va face un tatuaj permanent.

Tatuaje religioase

Modele de tatuaje religioase

Printre unele grupuri Polineze, se spune despre anumite tatuaje speciale ca ofera protectie magica in lupta. Poporul Dayac din Borneo folosesc tatuajele pentru a alunga spiritele rele. Arheologii au gasit multe mumii din diferite culture cu tatuaje complexe. Cu toate ca semnificatia exacta a acelor tatuaje nu poate fi spusa, unele dintre ele sunt tatuaje cu semnificatie religioasa.

Tatuaje crestine

Simbolurile crestine in tatuaje nu sunt o idee noua. Soldatii in Cruciade se spunea ca poarta cruci mici ca tatuaje, un simbol care insemna ca isi doresc o inmormantare Crestina, si potrivit muzeului Australian, in 1862, printul Angliei de Wales si-a facut un tatuaj cu o cruce din Ierusalim dupa ce a vizitat tara sfanta. Cu recenta explozie in popularitate a tatuajelor, din ce in ce mai multi oameni aleg tatuaje care le reflecta religia crestina.

Tatuaje budiste

Imaginea Budista este o alegere popular pentru un tatuaj. Exista o traditie veche in arta tatuajului in unele culturi Asiatice. De exemplu, calugarii din unele temple budiste Tailandeze fac tatuaje traditionale care sunt destinate sa functioneze ca niste amulete, tinandu-I departe de accidente si de furia naturii.

Tatuaje hindu

Hinduismul nu are o interdictie speciala impotriva tatuajelor. De fapt, printe unele secte si culte, arta tatuajului face parte din cultura lor. Religia Hindu are o traditie bogata in imagini si decoratii, iar acestea sunt foarte usor adaptate ca tatuaje.

Prohibitia religioasa

In Biblie este un pasaj care se pare ca interzice tatuajele, atat pentru evrei cat si pentru credinciosii crestini. Leviticul 19:28 spune: “Nu iti vei face nici o taietura pe corpul tau pentru morti si nici un semn de tatuaj.” Evreii care au observant acest pasaj cred ca orice modificare a corpului, incluzand aici si tatuajele, este strict interzisa. Totusi, fanii tatuajelor aleg sa interpreteze putin diferit. Ei cred ca aceasta a fost o parte din interdictia generala de a adopta alta religie. Sub aceasta interpretare, arta moderna a tatuajului, care este facuta cu scop ornamental, nu este interzisa.

Islamul interzice facerea de modificari asupra corpului pentru a spori frumusetea, si multi lideri musulmani introduce si tatuajele in aceste modificari ale corpului care sunt interzise. Foarte putini lideri religiosi accepta arta tatuajelor, iar cativa dintre musulmanii obisnuiti nu vad nimic impotriva in a isi face un tatuaj, pentru ca in ciuda religiei, diferiti oameni, vad lucrurile in feluri diferite.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *