Tatuaje cu pasari

Tatuajele cu pasari au fost intotdeauna extrem de populare in comparatie cu alte modele de tatuaje, si asta s-a intamplat pentru ca pasarile au fost mereu (in aproape toate culturile) considerate ca simboluri ale libertatii, dar si ale spiritului, sufletului si al frumusetii. Abilitatea lor de a se avanta deasupra pamantului le-a castigat reputatia de a fi apropiate de zei. Unele religii considerau pasarile ca fiind creaturile ce trimit mai departe spiritele spre viata de apoi.

Tatuaj pasare

Modele de tatuaje cu pasari

Datorita semnificatiilor religioase si mistice pe care le poarta, aceste modele de tatuaje cu pasari au devenit extrem de populare. Referinte despre pasari au fost gasite de-a lungul timpului, de la figurine pe bete in mormintele Egiptene din piramide, pana la reprezentari crestine ale ingerilor si heruvimilor cu aripi. Costumele pentru “Dansul Fantomelor” din Arapao si chiar multe nunti traditionale din Africa, cat si alte ritualuri aduc referiri la pasari. Perspectiva pozitiva asupra vietii pe care ele o reprezinta a facut oamenii din ziua de azi sa fie din ce in ce mai atrasi catre tatuajele cu pasari.

In miturile populare, eroii sunt deseori vazuti acompaniati de pasarile lor in timp ce urmaresc creaturile mitice de altadata. De multe ori in mituri se spunea ca pasarile zburau inainte, si se intorceau sa informeze eroul de obstacolele care ii vor sta in cale. Si de aici poate vine expresia: “mi-a spus o pasarica”?

Totusi, nu uitati ca in alte tari, pasarile, si prin urmare tatuajele cu pasari pot insemna cu totul si cu totul alte lucruri, datorita diferitelor culturi. De exemplu in cultura Chineza, cuvantul pentru pasare, niao, poate inseamna si penis. De aici este adaugata si o conotatie sexuala acestor tatuaje cu pasari. In Germania, “a avea o pasare” este un alt fel de a face o persoana nebuna. Evident stim si expresia “creier de pasare” care este tot o insulta. Cu toate ca aceste expresii nu ii afecteaza pe cei care au tatuate pasari, este important sa ne aducem aminte de ele inainte de a face un tatuaj.

Cute birds girl tattoo

Cel mai popular si oarecum cliseu de tatuaj cu pasare, reprezinta doua pasari cu caracteristici opuse. In general, o pasare va reprezenta binele, iar cealalta raul, sau lumina si intunericul. Acestea vor sa arate dualitatea care se gaseste in natura. Metafora poate fi extinsa pana a se referi la fericirea in tristete sau a zilei dupa noapte. Insa cea mai des intalnita referire este cea a binelui spre deosebire de rau. De fapt, anumite tatuaje cu pasari descriu pasari luptandu-se cu serpi; o referire clara asupra bataliei eterne a binelui impotriva raului.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *