Tatuaje kokopelli

Kokopelli (sau Kokopilau) este zitatea fertilitatii, de obicei desenata ca un flautist cocosat. El este venerat in sud-vestul Statelor Unite de cateva triburi native cum ar fi tribul Hopi. Kokopelli este purtatorul fertilitatii si agriculturii, dar se spune ca este si zeul pacalelilor si un pic rautacios. Marea majoritate a modelelor de tatuaje kokopelli sunt un simbol al fertilitatii si a reinnoirii pe mai multe nivele diferite, mergand de la nasterea copiilor, pana la sezoane si recolte. El transforma iarna in primavara si este responsabil pentru nasterea copiilor. Tatuajele kokopelli sunt un simbol al reinnoirii sau a unei noi etape in viata

Tatuaj kokopelli

Modele de tatuaje kokopelli

Tatuajele kokopelli au astazi o anumita popularitate, ca o forma pentru cineva de a isi exprima identitatea sud-vestica sau interesul catre cultura triburilor native din America. Ca un simbol nativ american, exista multe povestiri care cuprind kokopelli, dar multe dintre ele pot fi interpretate si sunt bazate pe anumite regiuni. Primele imagini kokopelli cunoscute dateaza undeva intre anii 750 si 850. Ele au fost gasite int-o olarie din Honokam, unii dintre primii locuitori ai Arizonei de sud. Iata cateva teorii despre originile kokopelli:

  • Imaginile kokopelli sunt picturi ale vechilor comercianti Azteci, cocosatul este de fapt un sac cu bunuri, iar flautul este un mod de a atrage atentia.
  • Alta teorie spune ca kokopelli este un fel de insecta care este renumita pentru frecventa sa rata de reproducere.
  • Iar alta teorie sugereaza kokopelli ca isi cara flautul, iar altii spun ca este o arma.

Indiferent de ideea pe care o aveti aspura kokopelli, sunt multe moduri in care puteti adauga o infatisare vesela sau dramatica asupra oricarui tatuaj kokopelli fara prea mult efort. Combinarea imaginilor  cu alte elemente este destul de intalnita. Multe dintre cele mai comune imagini care include acest lucru sunt in asociere cu soarele, sau anumite animale, cum ar fi un berbec, un cerb sau o caprioara, sau anumite modele tribale.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *