Tatuaje gotice

Tatuajele Gotice sunt o parte importanta a culturii gotice, reprezentand acea marca speciala a subculturii care s-a dezvoltat simultan atat in Europa cat si in Statele Unile ale Americii spre sfarsitul anilor 1970. Contrar a ceea ce anumiti oameni cred, Gotii nu sunt fascinati de moarte sau de ocult, dar ei tind sa fie foarte creativi, artistici si cu o inclinatie intelectuala puternica. Tatuajele gotice si modelele de tatuaje gotice, in consecinta, reflecta aceasta tendinta.

Desi multe diferite modele pot fi, si sunt considerate gotice, este cu siguranta adevarat ca tatuajele gotice formeaza o categorie aparte a lor. Un anumit stil de modificare corporala, care va fi recunoscut imediat ce il veti vedea, completeaza acest stil gotic special. Tatuajele sunt numai o parte din el, iar piercing-urile multiple sunt doar niste caracteristici.

Modele de tatuaje gotice

Modele de tatuaje gotice

Ce tip de modele sunt tipice pentru tatuajele gotice? Iata unde se complica situatia. Oamenii care fac parte din cultura gotica au gusturi si interese foarte eclectice si imaginative, un fapt care se reflecta in tatuajele lor. Prin urmare, o categorie de tatuaje gotice sunt imaginile fantastice, zanele, dragonii, ciorile, corbii, demonii, tapii, pisicile, moliile, liliecii, etc.

Interesul in arta medievala este un vlastar al culturii gotice, iar imaginile din acel timp sunt puternic reprezentate in modele de tatuaje. Imaginile tind sa fie fantastice, la fel cum spunea mitologia vremii respective, iar un nod al vechii religii si al sistemului de convingeri care o insoteste se imbina cu o lume de basm, ca sa nu spunem ca aceasta lume fantastica se spune ca a inceput din totdeauna cu imaginile in care sunt prezenti dragoni, si cu povestile care au multe intamplari primejdioase.

Tatuaje gotice

Istoria tatuajelor gotice si ocultismul

O a doua categorie de tatuaje gotice ofera ceea ce numim ocult, imagini referitoare la Wicca (vrajitorie alba), Tarot, pietre Vikinge, sau alte oracole sau mestesuguri mistice. Imaginile Wiccan include figuri mistice, stele cu cinci colturi, athame (un cutit cu doua taisuri folosit in ritualurile Wiccan), sau simboluri strans legate de cele patru elemente: pamant, aer, foc si apa. Luati in considerare ca nici una dintre aceste meserii oculte nu sunt rele, si nu au nimic de a face cu satanismul de exemplu. Acestea sunt religii antice care au fost practicate dinaintea Crestinismului, dar au trebuit sa ramana ascunse, iar anumite modele de tatuaje gotice cauta sa celebreze acest lucru. Tatuajele gotice sunt extrem de variate, pentru ca reflecta diferite interese ale oamenilor care se vad ca o parte a culturii gotice si a stilului de viata aferent cu aceasta. Anumite tatuaje gotice pot fi mai acceptate de catre societate decat altele, dar multe dintre ele sunt inca un subiect de controversa!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *