Tatuaje dragoni

Dragonul este un motiv clasic de tatuaj, popular atat de barbati dar si de catre femei, si care arata profunda influenta a culturii Japoneze si Chinezesti in arta vestica a tuatuajului. Anumite persoane se identifica cu dragonul pe baza zodiacelor Asiatice. Anul dragonului vine o data la doisprezece ani. Este considerat un an de bun augur, si mai multi copii se nasc in timpul anilor dragonului decat in oricare dintre cei unsprezece ani ai celorlalte animale. Dragonii sunt simboluri de noroc, sanatate, putere si armonie.

Tatuaj dragon

Modele de tatuaje cu dragoni

Mitologii despre dragoni se gasesc atat in culturile Estice cat si in cele Vestice. In Est, dragonii sunt creaturi intelepte si binevoitoare, simbolizand elemente sau forte naturale. In Europa, dragonii au fost adesea parte dintr-un blestem sau pacoste pe un pamant, si obiectul de cucerire al cavalerilor in questurile lor. Ei erau deseori descrisi ca sufland flacari asupra dusmanilor in lupta. In miturile moderne, dragonii pot fi gasiti deasemea in imagini si povesti science fiction sau fantastice.

Chiar daca este vorba de un dragon Japonez incolacit pe brat, un dragon medieval luptandu-se cu un vrajitor pe intreg spatele sau de un model deĀ tatuaj cu dragon tribal in jurul gleznei, aceste creaturi mitologice sunt reprezentate in toate stilurile de tatuaje. Multe reprezentari ale dragonilor sunt incredibil de diverse si complexe. Nici o alta creatura din mitologie nu a aparut in atat de multe culturi din colturi atat de departate ale lumii!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *