Tatuaje aztece

Aztecii au fost un trib care a trait din secolul 13 pana in secolul 16 in, pe langa zona care acum se numeste Mexic. Religia si faptul ca aveau multi zei era foarte important pentru cultura azteca, iar mare parte din fiecare zi a aztecilor era menita pentru a onora si multumi zeii.

Tatuaje aztece

Modele de tatuaje aztece

Tatuajele jucau un rol important in cultura azteca unde, pana si copii erau tatuati. Vechile tatuaje aztece erau destul de rudimentare, si nu erau numai creeate pentru a decora corpul, dar si pentru o multitudine de motive:

  • Tatuajele tribale aztece erau facute in timpul ritualelor si onorau un anumit zeu.
  • Modele de tatuaje diferite erau folosite pentru a face diferenta intre triburi diferite.
  • Desenele aztece erau folosite pentru a marca un rang social, si pentru a arata rangul unui razboinic si realizarile sale.

In ziua de azi, oamenii sunt interesati de tatuajele tribale aztece din cauza semnificatiilor simbolice, pentru a isi onora mostenirea, sau din cauza ca simt o conexiune puternica cu vechea si puternica cultura a poporului aztec.

Tatuaje simbolizand zei azteci

Multe modele de tatuaje aztece implicau soarele intr-un fel sau altul. Tatuajele cu soare erau in onoarea lui Huitzilopochtili – zeul aztec al soarelui. Soarele era foarte important pentru poporul aztec, el era gardianul cerului. De aceea in ziua de astazi, un tatuaj cu soare simbolizeaza credinta in viata de apoi. Quetzalcoatl – zeul sarpe cu pene, din vechia cultura mexicana a fost adoptat deasemenea in arta tatuajului mexican. Quetzalcoatl, zeul apei, creativitatii si fertilitatii, era considerat cel mai puternic dintre toti zeii azteci.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.